Kombinácia teplých a sladkých raňajok nemôže byť predsa nikdy zlý nápad. Hlavne nie v tomto zimnom počasí. Vždy som zvykla pripravovať teplé kaše z ovsených vločiek, až kým som nespoznala tie ryžové. Sú jemnejšie, chutia mi oveľa viac a dokonca aj ich výživové hodnoty sú oproti tým ovseným lepšie.

Sú ľahko stráviteľné a navodzujú pocit nasýtenia, ktorý vydrží niekoľko hodín. Navyše je príprava takejto kaše veľmi jednoduchá!

Čo potrebujeme na prípravu 1 porcie?
1,5 hrnčeka mlieka (dá sa nahradiť aj mandľovým, kokosovým,..)
3/4 hrnčeka ryžových vločiek
lyžica medu
čokoľvek na ozdobenie (škoricu, kakao, ovocie, orechy, granolu …)

Príprava:
Do menšieho hrnca si vylejem mlieko  a vločky. Za stáleho miešania čakám, kým kaša trochu zhustne. (cca 5 minút). Kašu odstavím z ohňa a pridám med. Prikryjem pokrievkou a nechám kašu odpočívať, zhustnúť. Po 3-5 minútach môžeme servírovať. Kašu ozdobím všetkým chutným čo doma nájdem. Môžete zvoliť škoricu, kakao, tabličku čokolády, orechy, ovocie,.. Dobrú chuť!

Dobrú chuť